Ock

Kurulduğu günden itibaren okulumuza maddi manevi desteklerini esirgemeyen Akbaba Tekstil yönetim kurulu başkanı Sayın Muharrem AKBAAB'ya öğretmen ve öğrencilerimiz adına okul müdürümüz Yunus TOPUZ tarafından teşekkür plaketi verildi.

27/01/2020

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Kas

Kalfalık Ustalık E sınav nasıl yapılır?

Kas

Okulumuzda öğrencilerimize her gün sıcak öğle yemeği verilmeye başlandı.

Kas

Cemil Meriç'in de dediği gibi kitaptan değil kitapsızlıktan korkmalı insan, kitap en güvenilir liman o vakit. Aynı zamanda yaşamadığımız kahramanlarla başka türlü nasıl tanışabilirdik. Dede Korkut'un kopuzundan dökülen nağmeler, Donkişot'un atıyla at sürmeyi,Sezai Karakoç'un Mona Roza'sını, Cemil Meriç'in Lamia'ya yazdığı mektupları nereden bilecektik. İsmet Özel olup karlı bir gece vakti bir dostu uyandirmaya nasıl cesaret edecektik. Kimbilir Gogol Palto'yu yazmasaydı biz "hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık diyen Tolstoy'un insan ne ile yaşar diye sorduğunu da bilemeyecektik. Hepimiz Bu Ülke'nin çocukları olarak zaten bir kitabın kahramanlarıyız. Bu kahramanlar kitapların yegane ilham kaynağı. Don Kişot'ta biziz, Köroğlu'da. Bamsı Beyrek'te biziz Hoca Nasrettin'de. Kınalı Mehmet'te biziz Reis Bey'de. Geleceğin ustalarını kitapla buruşturduk. Bu ustalar çalıştıkları yerde hem okuyacak hem okutacak. Bu ülkenin sanayisi ancak kültürlü, okuyan ustaların ellerinde şaha kalkabilir. Selam olsun okuyana okutana ve yazana.

Kas

29 EKİM CUMHURİYETİN İLANININ 96. YIL DÖNÜMÜNÜ OKULUMUZ EDEBİYAT ÖĞRETMENİ SÜMEYYE DEĞER VE ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLADIĞI PROGRAMLA COŞKULU BİR ŞEKİLDE KUTLADIK.

ARNAVUTKÖY HACI ŞAMİL ŞAYİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDEN BELGELENDİRMEDE       BÜYÜK FIRSAT    Yaşınız 22 ve üzerinde mi? Çalıştığınız meslekte Kalfalık / Ustalık Belgeleriniz mi yok? Bu yaştan sonra öğrenci olamam belge almanın kolay bir yolu olsa mı diyorsunuz?      Bu 3 soruya Evet diyorsanız, Geçmiş yaşanmışlıklarınızın denkliğini yapıp belgelendirmek üzere sizleri Hacı Şamil Şayir Mesleki Eğitim Merkezine bekliyoruz.       Mesleğinizde en az 1 gün sigortalı çalışmışlığınız var mı? İşyeriniz var ve Bağkurlu musunuz?  İsmek, Halk Eğitim Merkezi veya özel kurslardan mesleğinizle ilgili kursa katıldınız mı?     Mesleki eğitim merkezlerinde çırak öğrenci oldunuz mu?    Askerlik veya (Allah kimseyi düşürmesin) mahkumiyetiniz döneminde mesleğinizle ilgili eğitim aldınız mı?      Yukarıdaki sorulardan birine bile Evet diyorsanız Kalfalık sınavlarına girebilirsiniz.        Mesleğinizde en az 5 yıl sigortalı olarak çalıştınız mı?      En az 5 yıldır Bağ-Kur'lu ve Vergi Mükellefimisiniz?      Sgklı ve Bağ-Kur'lu çalışmanız toplamda en az 5 yıl mı?        Kalfalık belgelinizi eğitim yoluyla aldınız ve eğitim süreniz ile sigortalı veya Bağ-Kur'lu çalışmışlığınızı topladığınızda en az 5 yıl mı yapıyor?         Yukarıdaki sorulardan birine bile Evet diyorsanız Kalfalık belgenizi aldıktan sonra Ustalık sınavlarına girebilirsiniz.Buraya kadar kalfalık ve Ustalık bir belgesi olmayanlar içindi.       Bundan sonrası daha önce belge veya diploması olanlar BURADAN SONRASINI DİKKATLE OKUYUNUZ!!! Daha önce meslek odanızdan Ustalık belgesi aldınız mı? 1986 yılı ve öncesinde meslek lisesi mezunumusunuz? Yurtdışından alınmış kalfalık / ustalık belgeniz var mı?  Yukarıdaki sorulardan birine bile Evet diyorsanız Doğrudan ustalık belgenizi alabilirsiniz.  Bu fırsat kaçmaz...

HEMEN ARAYIN

TEL: 0 212 771 31 87

Hacı Şamil Şayir Mesleki Eğitim Merkezi

TÜM PAYDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE.

25.10.2019 TARİHİNDEN SONRA OKULUMUZUN YENİ LOGOSU GÖRSELDEKİ ROBOT KOLLU, KİTAPLI, ÇARKLI FUTÜRİST YANİ GELECEKCİ LOGODUR. OKULUMUZUN 4 YILLIK EYLEM PLANI DAHİLİNDE HACI ŞAMİL ŞAYİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNİ HADIMKÖY SANAYİ BÖLGESİNDEKİ FABRİKALARA KALİTELİ KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRMENİN YANINDA BİR İNOVASYON VE TEKNOLOJİ ÜSSÜ HALİNE GETİRMEKTİR. MERKEZİMİZİN MİSYONU MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNİN ZORUNLU EĞİTİM KAPSAMINA DAHİL EDİLMESİ VE MEZUNLARINA LİSE DİPLOMASI VERMESİ AVANTAJI İLE ÜNİVERSİTELERİN MESLEK YÜKSEK OKULLARINA VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNE SADECE TEORİDE DEĞİL PRATİKTE DE TÜRKİYENİN EN KALİTELİ TEKNİKER VE MÜHENDİS ADAYLARINI YETİŞTİRMEKTİR. LOGOMUZU TASARLAYAN GRAFİKER MUSTAFA GÖKTÜRK BEYE DE TEŞEKKÜRÜ OKULUMUZ ADINA BİR BORÇ BİLİRİZ.

Okul sanayi işbirliği kapsamında Akbaba tekstil sahibi iş adamı sn. Muharrem Akbaba'yı ziyaret ettik. Bu güne kadar okulumuza verdiği maddi ve manevi destekler için öğretmen ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi sunduk. Bundan sonraki süreçte de deeteklerinin sözünü aldık.

Hacı Şamil Şayir Mesleki Eğitim Merkezi